Ballantine’s Finest 0,05l 40%

139 ден

Мешавиното шкотско виски на Ballantine се извезува во над 160 земји и е еден од најголемите шкотски брендови во светот.
Во Ballantine’s, се мешаат виски од слад и зрнести виски од сите четири виски региони во Шкотска, Спејсајд, Ислеј, Хајлендс и Ниски.

Ballantine’s FINEST остана доследен на оригиналниот рецепт од 1910 година и е исто така првиот рецепт на Ballantine.

(автоматски превод)
Забелешки за дегустација:
Боја: светло златна.
Нос: мек, елегантен, зачинет, ноти на мед, хедер.
Вкус: избалансирани, суптилни слатки ароми, млечна чоколада, црвени јаболка, ванила.
Финиш: Долготраен, свеж, цветен, заоблен. (автоматски превод)