Belvedere votka boks 0,7l

2,820 ден

Белведере е полска вотка, именувана по претседателската палата Белведер, а илустрацијата на палатата може да се види на самото шише. Брендот првпат беше лансиран не толку одамна во 1996 година во Америка како прва луксузна премиум вотка. Препознатлив е и по тоа што Белведере е еден од официјалните пијалоци на познатиот агент Џејмс Бонд 007.

Се произведува исклучиво од одредена сорта на ‘рж (Dankowskie) со четирикратна дестилација со цел да се добие специфичен карактер што ја краси оваа вотка.

Состав: алкохолен дестилат од ‘рж.

Алкохол: 40%.

Енергетска вредност: 100 ml = 916 kj / 221 kcal.

Зафатнина(во литри): 0.7Л.

Амбалажа: стакло без кутија.

Произведува: Полмос Зирардов.

Земја на потекло: Полска.