Benriach 10god viski 43

3,300 ден

„Оригиналниот десет го опфаќа препознатливиот мазен и повеќеслоен карактер на Benriach. Три буре созреваа најмалку десет години во бурбон буриња, буриња со шери и девствен даб, за да се создадат слоеви од претрупан плодови од овоштарник, раскошен меден слад и препечен даб. проткаена со суптилна трага од чад. Совршен вовед во нашиот препознатлив стил и богато слоевит Speyside Single Malt.”