Bovin Chardonnay 3l. povardarie

ден

Шардоне Барик на винарија Бовин е квалитетно суво бело вино, зреено 12 месеци во македонски буриња. Се одликува со бледо-жолта нијанса и со импресивна низа на ароми: путер, тост, ванила и дрво лесно се препознаваат во ова вино. По вкус субтелно и заокружено.