Bitter Campari 12/1,00 25%

1,049 ден

Кампари е италијански алкохолен ликер, кој се смета за аперитив, од сортата амаро, добиен од инфузија на билки и овошје во алкохол и вода. Тоа е вид на горчливи, кои се карактеризираат со темноцрвена боја. Произведен е од групацијата Davide Campari, мултинационална компанија со седиште во Италија.