Bitter Campari 0,7l

969 ден

Кампари е современ класик. Рецептот, кој остана непроменет, потекнува од Новара во 1860 година и е основа за некои од најпознатите коктели ширум светот. Кампари е алкохолен дух кој се добива од инфузија на горчливи билки, ароматични растенија и овошје во алкохол и вода. Со својата посебна боја, арома и вкус, Кампари отсекогаш бил симбол на страста – страст што се изразува во смисла на заведување, сензуалност и престап. Тоа се вредностите што го направија брендот Campari познат низ целиот свет како икона на италијанскиот стил и извонредност.