Black Diamond Vranac 0,75l

655 ден

Суво црвено вино произведено од сортата Вранец, одлежено во француски дабови буриња 18 месеци. Сладок дабов нос преполн со темни шумски плодови, црни сливи и црвени месести пиперки. Слоеви од плодови од капини, џем од сини сливи, какао и темно чоколадо на непцето со примеси на сушени листови тутун и зачинети тонови на сладунец. Елегантно и бучно вино во исто време со жива киселост и свилени танини кои ќе го одржуваат во годините што доаѓаат.