Bottega Gold 0,2l Prosecco Spumante

209 ден

Интересно просеко со светла, слама-жолта боја и фин, упорен бисер. Типичен, префинет мирис со ароми на овошје (зелени јаболка, круши, цитрус) и цвеќиња (бели цветови, багрем, вистерија и крин на долината), со жалфија и зачини на крајот. Вкусот е мек, хармоничен и елегантен со избалансирана киселост.
Пријатен аперитив, благодарение на златното шише и интересен подарок.