Bowsaw 0,7

2,170 ден

Bowsaw Small Batch Bourbon е бурбон со висок рж со каша што се состои од 75% пченка, 21% ‘рж и 4% слад јачмен. Бурбонот со ноти од ванила и карамела се дестилира и старее во Овенсборо и Луисвил, Кентаки. За созревање се користеа свежо изгорени бели дабови буриња.