Bovin cabernet sauvignon 0,187l

179 ден

Каберне Совињон од БОВИН е квалитетно црвено вино со брилијантна рубинска боја. Ова високо ароматично вино има ноти на билки, капина и цреши.

Каберне Совињон од БОВИН оди добро со дивеч, свински котлети, јагнешко месо, месо на скара, а одлично е и со тврди сирења.

Виното треба да се сервира на 12-14ºС.

Нето: 0,187л.

Вид: суво црвено вино

Вински регион: Вински регион Тиквеш

Препорачана температура: 12ºC – 14ºC

Сорти од грозје: 100% Каберне Совињон