Bovin Traminec vino 0,75l

675 ден

Ова вино има забележлива жолто-зеленкаста нијанса. Незаборавна, опојна цветно-овошна арома, која потсетува на најубави ружи. Складно вино со долготраен вкус на егзотични овошја, јаболко, праска и мед. Меко, елегантно, заокружено, овој Траминец се сервира на температура од 8-10C° како аперитиф со апетисани и суво овошје или пикантни сирења, морски плодови или пушена риба.