Bovin Vranec vino 0,75l

649 ден

Вината направени од црвено грозје Вранец се најпопуларните автохтони вина на Македонија. Вранецот од БОВИН е сува со длабоко црвена боја. Црвеното овошје и бобинки доминираат во интензивниот нос. Суптилно, тркалезно и полно, ова вино е избалансирано со цврста структура и типичен сорти на џем како вкусови. Карактеристично по македонска природа, БОВИН Вранец се служи со целиот спектар на разновидна кујна во земјата, од салати на домат и месо на скара до старо сирење. Виното треба да се сервира на 15-17ºС.