Brizard kren de Framboise liker 0,7l

769 ден

Briottet Crème de Framboise” е висококвалитетен крем де фребоаз (ликер од малини) произведен од Briotte, позната куќа за ликери. Овој ликер се продава во стандардни шишиња од 0,7 литри и има содржина на алкохол обично околу 20%.

Crème de Framboise” е направен од совршено зрели, сочни малини, што на овој традиционален француски ликер му дава богат, сладок и интензивен вкус. Ликерот има суптилна арома на малина со слатка, овошна и свежа нота на вкус. Обично се консумира на неговиот поседува како дигестив или се користи како состојка во разни коктели и десерти.