Brzanov Merlot elixir 2012 0,75l

4,200 ден

“Brzanov Merlot Elixir 2012” е висококвалитетно вино од сортата Мерло (Merlot), произведено од винарска куќа “Brzanov”. Ова вино е наречено “Elixir” што можеби сугерира дека е посебно избрано или има некои посебни квалитети.

Сортата Мерло е позната по својата богата текстура, сочен вкус и меки танини. За годината 2012, може да очекувате да има зрели ароми на црни плодови како што се шумски јагоди, касис и сливи, со дополнителни ноти на ванила и дим. Вино од Мерло обично е крпко и комплексно, со добро интегрирани танини и долг послевкус.