Sopot Cuvee Црвено 0.75l

520 ден

Sopot Cuvee Red 0.75L е богата и живописна мешавина од црвено вино од Винаријата Сопот во Србија. Изработен со прецизност, спојува одбрани сорти грозје за да создаде хармоничен и вкусен профил. Ова cuvée зрачи со ароми на зрели бобинки, сливи и суптилни зачини, што доведува до кадифено непце со слоеви темно овошје, чоколадо и примеси на даб. Со своите мазни танини и избалансирана киселост, Sopot Cuvee Red е совршен за секоја пригода, без разлика дали се ужива самостојно или во комбинација со обилни јадења. Ја опфаќа суштината на српското производство на вино, нудејќи навистина незаборавно искуство за пиење вино.