Brzanov Oranz R’kaciteli 0,75l

1,349 ден

Суво бело вино направено од сортата R’kaciteli, со ферментација од 2 месеци и чувано на талог 4 месеци. Грозјето се одгледува на 230 m н.в.. Содржи 13% алкохол, без остаток на шеќер и без адитиви. Во производствениот процес користиме само одбран квасец и минимална количина на калиум метабисулфит.