Brzanov Vranec 2016 0,75l

650 ден

“Brzanov Vranec 2016” е висококвалитетно вино од винарска куќа “Brzanov”, приготвено од сортата на грозјето Вранец за годината 2016. Вранец е популарна сорта на грозје во регионот на Балканот, позната по својата интензивна арома, плодовит вкус и силни танини.

За 2016 година, “Brzanov Vranec” веројатно ќе има зрели ароми на шумски плодови како што се јагоди, малини и купини, со дополнителни ноти на зачини и дим. Вино од Вранец обично е крпко и сочно, со долг послевкус.

Со обем од 0,75 литри, ова вино е идеално за уживање со оброки како што се јагнешко месо, јагнешки џигерица или меса од пилешко месо. Тоа може да биде и одличен избор за уживање со пријатели или семејство како дел од опуштено искуство со вино.