Brzanov Pinot noir 2015 0,75l magnum

1,880 ден

“Brzanov Pinot Noir 2015” 

Висококвалитетно вино произведено од винарска куќа “Brzanov”, од сортата на грозјето Пино Ноар (Pinot Noir), за годината 2015. Пино Ноар е познат по својата фина арома и комплексен вкус, со ноти на јагода, вишна и подоткрен зачини. Вино од сортата Пино Ноар обично има свеж и сочен вкус, со гладки танини и долг после вкус.

Ова вино е одличен избор за уживање заедно со оброки или за специјални прилики, истакнувајќи ги најдобрите квалитети на оваа високо оценета сорта на вино.