Bullet bourbon levis beg 0,7l

2,170 ден

“Bulleit Bourbon” е познат американски бурбон со богат и комплексен вкус, кој потекнува од класичниот стил на изработка на бурбон. Ова виски е направен од квалитетни сировини, вклучувајќи житници како кукуруз, рж, и јачме, кои се внимателно дестилирани и зреени во буриња од бел даб.

Што се однесува на вкусот, Bulleit Bourbon го карактеризира богатата комбинација на карамела, ванила и дрвени ноти, што му дава ароматичен и препознатлив вкус. Со својата гладка текстура и балансирана слаткост, овој бурбон е идеален за уживање самостојно или во коктели.

Во сума, Bulleit Bourbon е виски кој претставува класичната американска култура на бурбон, со богат вкус и квалитет кој ќе ги задоволи и најисклучителните љубители на виски.