Bourbon Wild Races 12/0,7l 40,5%

1,370 ден

“Bourbon Wild Races” 

Aмерикански бурбон, карактеризиран со својот богат и комплексен вкус. Оваа верзија е достапна во 12 пакувања по 0,7 литри со алкохолно содржина од 40,5%. Бурбонот е произведен од  кукурузно жито, пченица, jелењ и други житници, и потоа зреен во буриња од дaб.

Wild Races Bourbon е познат по својата карамелена сладост, ванилен аромат и богат вкус со ноти на дрвени зачини и препечени житници. Оваа позната американска пијалок е идеална за уживање самостојно или во коктели.