Dom Perignon roze shampan 0,75l

31,600 ден

Овој извонреден шампањ се карактеризира со топло и суво време во 2009 година. Месецот август се карактеризираше со несоодветно ладно и влажно време, а грозјето имаше корист од топлата и сува клима во септември. Жетвата започна на 11-ти во месецот, само неколку дена подоцна од претходниот гроздобер.