Glenfiddich 15 years 0,7l

3,850 ден

Glenfiddich 15 Years 0.7L е истакнато шкотско виски со еден слад од реномираната дестилерија Glenfiddich. Одлежено 15 години во комбинација од буриња со шери и бурбон, ова виски покажува богат и сложен профил на вкус. Очекувајте ноти на мед, ванила, даб и суво овошје, со ноти на зачин и долготрајна сладост. Со својата мазна и кадифена текстура, Glenfiddich 15 Years нуди луксузно искуство за пиење што ја олицетворува посветеноста на дестилеријата за извонредност. Без разлика дали уживате уредно, на карпи или како дел од изработен коктел, тоа е вистински доказ за уметноста на шкотското производство на виски.