Talisker 10 years old

2,890 ден

14% Off

Talisker 10 Years Old е иконо шкотско виски со еден слад што потекнува од островот Скај. Познато по својот препознатлив поморски карактер и профилот на вкус на тресет, ова виски нуди волшебно сетилно искуство. Со ноти на чад, саламура, бибер и белег на плодност, Talisker 10 може да се пофали со сложено и избалансирано непце. Одлечен цела деценија во дабови буриња, ги прикажува цврстите и елементарните квалитети на својот островски дом, што го прави негуван избор меѓу љубителите на виски ширум светот.

Можеби ќе ви се допадне