Veuve clicquot, rich champange 0.75l

4,199 ден

Veuve Clicquot Rich најдобро го претставува иновативниот дух на француската куќа за шампањ. Кога во шампањот се додава повеќе шеќер, познавачите зборуваат за „поголема доза“ и го користат францускиот збор „riche“ за да го опишат.

За изработката на својата „Рич“ креација, Veuve Clicquot користи 45% Пино Ноар, 40% Меуние и 15% грозје Шардоне. Со висока доза од 60 g/l, „Rich“ претставува прекрасно сложен карактер во кој може да се ужива во секое време и во секое време од годината. „Рич“ има интересен вкус, неговиот карактер во комбинација со шишињата со метален изглед кој го одзема здивот создава добро избалансиран, луксузен пијалок!