Veuve Clicquot Rose Champange 0,75l

4,320 ден

2018 ја одбележа 200-годишнината на Veuve Clicquot Rosé. Врз основа на традиционалната мешавина на “Yellow Label”, оваа куве е составенo од 50% Пино Ноар, 30 % Шардоне, 20 % Муниер, завршено со Пино Ноар црвено вино.

Температура на сервирање 8-10C°.

Алкохол: 12,5%

Нето: 0,75л.

Сорти грозје: Pinot Noir (50%), Pinot Meunier (20%), Chardonnay (30%).

Вид: пенливо суво вино.

Вински регион: Шампањ.

Земја на потекло: Франција.