vino Gavi Dei Gavi 0,75l 12%

949 ден

Носот е бистар со цветни мириси во кои се истакнува диња и лесна цитрусна нота.
ВКУС:. Витка е, многу свежа и вкусна, добро ја мери типичната киселост на грозјето со нежен профил подготвен за д-р.

СПАРУВАЊЕ:
Одличен како аперитив или во комбинација со солени канапе и лесни предјадења. Идеален е и со деликатни први јадења на база на риба или со „тајарин ал тартуфо“, типично јадење со тестенини облечени со тартуфи, путер и пармезан.
Препорачана температура за сервирање: 10-12 °
АНАЛИТИЧКИ ПОДАТОЦИ:
Алкохол 13% вол,
Киселост 5,8 g/l.
Потенцијал за стареење 2-3 години.