вино Камник Карменере 0,75л

1,429 ден

За првпат, направивме 100% Carménère од нашата винарија кое ги плени љубителите на вино со неодоливите ноти на бибер и пиперка, вкусовите на цреша и живoписниот јужен шарм. Ова Carménère е вино со полно тело и изразени зачински тонови. Неговата длабока црвена боја, кармин, ја наговестува бојата на лисјето во лозјето пред есенскиот листопад. Вкусот потсетува на сочни печени пиперки, темно чоколадо и тутун, дополнет со меки танини.