Vino Pivka Cabernet souvignon 0,75l

245 ден

Неготинските лозари го гледаат овој вид грозје тешко за одгледување, но оние кои се преокупирани со него велат дека чувствуваат екстремно задоволство.
Ова е вино кое најдолго ги разбранува вашите сетила без да го изгуби својот вкус. Неговата боја е рубин-црвена со силен сјај во чашата и мирис на компот и овошни конзерви. Многу мирисни ароматици се рефлектираат во мирисот на ова вино во кое доминираат цреша и боровинка. Вкусен е и има добри танини. При конзумирање, останува долго потоа со вашите сетила. Ова вино може да се конзумира 4-5 години по берењето.