Vino Pivka Pino rozе 0,75l

275 ден

,,Пино розе”  укажува на розе вино направено од сортата на грозје Пино Ноар. Розе вината се познати по нивната розова боја, која доаѓа од ограничениот контакт со корите од грозје за време на процесот на правење вино.