Vino Pivka Vranec 0,75l

245 ден

„Вранец“ се однесува на специфична сорта на грозје. Вранец е сорта на црвено грозје што се одгледува првенствено на Балканот, особено во Северна Македонија и Црна Гора. Обично произведува длабоко обоени црвени вина со полно тело со богати овошни вкусови и силни танини.