Vino Temjanika Aristokrat 0,75l 2018

720 ден

Боја – нежно жолта со зелени нијанси. Аромата е експлозивна со акцент на бибинки, акација, личи, кора од портикал и восок. Вкусот е блансиран и нежен со ноти на мед на егзотина позадина. Долг, свеж и пријатен финиш.

Комбнација со храна: Препорачуваме да се конзумира добро оладен на температура од  10-12°C комбиниран со азиска и индиска храна, бело месо и лесни десерти од лимон