vino Vranec Viktori 0,75l 2015g

1,440 ден

Vranec Victory 2015 е фантастично црвено вино направено од доцна собрано грозје од сопствени лозја што совршено ја истакнува уникатноста на терерот на микро-локацијата Попова Кула, но исто така претставува и совршен израз на потенцијалот на сортата Вранец.

Бојата на ова вино е неверојатно длабока и интензивна како одраз на самото значење на името Вранец. Аромата е интензивна и сложена со јасни ноти на цреша, капина, боровинка и аронија. На непцето ова е извонредно сложено и богато вино со исклучително полно тело, каде што повторно се појавуваат ноти на цреша, капина, боровинка и аронија. Танините се богати, но неверојатно меки, кадифени и добро интегрирани. И покрај изразената доминација и моќ, Вранец Виктори е неверојатно добро избалансиран, фасцинантен елегантно, хармонично и пиење вино. Вкусот е неверојатно долг.