Вино Zvonko Bogdan 8 Tamburasa 0,75L

390 ден

Osam Tamburaša (името е изведено од песната на Звонко Богдан – 8 Tamburaša sa Petrovaradina) е лесно бело вино чија арома потсетува на корпа со овошје. Совршено оди со свежи салати, бели сирења, едноставни тестенини, бела риба и пилешко. Се служи во класична чаша за бело вино, на температура од 7 до 9 степени.

Сорти грозје: Шардоне, Совињон Блан, Пино Гриџо, Пино Блан.

Вид: суво бело вино.

Алкохол: 12%.

Земја на потекло: Србија.