вино Звонко Богдан Pinot Grigio 0,75l

490 ден

Суво бело вино произведено 100% од сортата Pinot Grigio. Богато, слоевито и заокружено вино во кое се преплетуваат ароми на бело овошје и нежни тонови на диви цвеќиња. Свежо е, хармонично и меко, со пријатни киселини и богат овошен и минерален финиш.

Се препорачува да се служи со цезар салата, пилешко во сос од печурки, рижото со пилешко.