Votka Cosmopolitan 1l maraska

509 ден

Cosmopolitan или Cosmo коктел е пијалок направен со вотка со вкус на GRAY GOOSE® L’Orange, тројна секунда, сок од брусница и сок од лимета. Често се служи во чаша за коктел за мартини, но само тоа не го прави коктел за мартини. За да се смета за коктел од вотка мартини, пијалокот мора да содржи вотка и вермут.