Vrsnik belo Tikves

940 ден

Белото вино „Vršnik“ е спој на сортите пино гриџо, совињон блан и шардоне. Во неговиот овошен мирис се забележуваат јаболко и круша, како и суптилни билни ноти. Ова суво вино со средно тело има изразена свежина и вкус на лимон со мала доза на зачини.