Woodford 0,7l

2,250 ден

Бурбон Woodford Reserve Distiller’s Select 0,7L

Woodford Reserve го добил своето име по округот Вудфорд, Кентаки а “Reserve” јасно укажува на долгорочен процес на созревање при што се користат најквалитетните суровини за да се создаде ова премиум виски.

Состав: алкохолен дестилат од пченка, ‘рж и јачмен слад.

Алкохол: 43,2%.

Енергетска вредност: 100ml = 989kj/236kcal.

Зафатнина(во литри): 0,7Л.

Амбалажа: стакло без кутија.

Произведува: Вудфорд дестилерија.

Земја на потекло: САД.