Alexandria 0,187l Riesling

115 ден

Александрија 0.187L Ризлинг

“Александрија 0 187L Ризлинг го олицетворува врвот на елеганцијата и финесата во секој залог. Изработен од избрани грозја Ризлинг, овој вино прикажува деликатен баланс на цветни ароми и цитрусни ноти, заплетени со ноти на зелено јаболко и каменско овошје. Неговата свежа киселинита освежува палета, додека продолжувачката финиш остава непризаборен впечаток. Дали ќе го уживате сами или во спарување со лесни морски јадења, Александрија 0 187L Ризлинг сосема ќе го подигне секое собирање со својот издржлив вкус и шарм.”