Babuna Црвено Тиквеш 0,75l

999 ден

Забелешки за дегустација:
Ароматичен профил: Храбар, овошен црвено вино. Средно интензивен ароматичен профил од капина, цреша и печени сини сливи, а потоа цветните виолетови ноти и трага од јод како типични сортни карактеристики.
Непце: на непцето е суво, со освежувачка киселост, високи танини со ситно зрнца, добро интегриран алкохол и полно тело. Вкусот карактеристика е обликувана од испреплетениот сок од калинка, кисело цреша и малина, хармонични со долг сочен вкус.
Добро структурирано вино со потенцијал на стареење од пет години.