Tikves T’ga za jug 0,75

319 ден

Полусуво црвено вино со темноцрвена боја направено од Вранец. На носот ова вино покажува ароми на црвено овошје, а на непцето се забележуваат црни рибизли, малини, капини и суво грозје. Ова вино има полно тело и покажува пријатен и сладок вкус. Добро се комбинира со храна на скара, дивеч и полномасни сирења на 16-18°C.