Ballantine’s 0,7l кутија

929 ден

Виски Ballantine’s Finest 0,7L

Ballantine’s Finest е шкотско виски кое со својата сложеност, богат вкус и елеганција одлично се вклопува во модерниот начин на живот. Неговата светло златна боја и уникатен вкус потекнуваат од сложената мешавина на внимателно избрани malt & grain виски – коишто созреваат со години во висококвалитетни буриња.

Состав: алкохолен дестилат од јачмен.

Алкохол: 40%.

Енергетска вредност: 100 ml = 916 kj / 221kcal.

Зафатнина(во литри): 0,7Л.

Амбалажа: стакло без кутија.

Произведува: Чивас Бродерс.

Земја на потекло: Шкотска.