Brzanov Kabernet Frank 2015 1,5l magnum

2,550 ден

“Brzanov Cabernet Franc 2015” е висококвалитетно вино произведено од винарска куќа “Brzanov”, приготвено од сортата на грозјето Каберне Фран (Cabernet Franc), за годината 2015. Каберне Фран е популарна сорта на грозје која често се користи за производство на квалитетни вина со богат вкус и комплексни ароми.

Бидејќи ова е вино од виноград од 2015 година, може да очекувате да има зрели ароми на црни плодови како што се касис, чурулик и малини, со дополнителни ноти на зачини и земји. Вино од Каберне Фран често е крпко и таниново, со богат вкус и долг послевкус.