Brzanov Pinot noir 2015 1,5l magnum

2,550 ден

“Brzanov Pinot Noir 2015 Magnum” 

Висококвалитетно вино произведено од винарска куќа “Brzanov”. Сортата на грозјето е Пино Ноар (Pinot Noir), која е позната по својата фина арома и комплексен вкус.

Пино Ноар е сорта на грозје која произведува богато, но фино вино со ноти на јагода, вишна и подоткрен зачини. Вино од сортата Пино Ноар обично има свеж и сочен вкус, со гладки танини и долг послевкус.

“Brzanov Pinot Noir 2015 Magnum” ќе биде одличен додаток на вашата трапеза или за уживање самостојно, истакнувајќи ги најдобрите квалитети на оваа високо оценета сорта на вино.