JP Chenet Merlot 0,75l

JP Chenet Мерло е вино со богат и плоден вкус, направено од квалитетни грозја од сортата Мерло. Ова вино има добро избалансирано танинско структура и сочен плоден аромат, каде што се истакнуваат ноти на зрели шумски овошја, како што се шлива и вишна.

Со својата сочност и мек вкус, JP Chenet Мерло е идеално за уживање во секоја прилика, самостојно или во комбинација со оброки како што се пилешко месо, паста или меки сирења.”