Domaine Lepovo Grand Cuvee 0,7l

1,950 ден

Одлежено во дабови буриња 18 месеци

Оваа совршено избалансирана мешавина на Вранец, Каберне Совињон и Мерло покажува изразени ароми на сува слива и црна цреша во комбинација со слатки зачини и суптилни нијанси на кафе и тутун.
Слатката сензација која се чувствува на носот, дополнително се одразува на вкусот, во кој доминираат вишна и црвена рибизла со долготраен вкус.
Препорачаната температура за сервирање е 16-18˚C, се препорачува да се комбинира со сите видови печени јагнешки јадења.