Domaine Lepovo Pinot Noir 0,75l

1,950 ден

Одлежено во дабови буриња 12 месеци

Единечното лозје, луто и рубин во боја, Пино Ноар покажува арома на зрели црни рибизли, со билни и зачинети нијанси и сложен вкус на јагоди и малини, заоблени со ванила, чоколада и тостни ноти. Тероарот на Лепово обезбедува чувство на полна уста и долготраен финиш на какао и црна цреша. Доста комплексен, а сепак добро избалансиран и достоен за возраста Пино Ноар.

Препорачаната температура за сервирање е 16-18°C, се препорачува да се комбинира со црвено месо, пржено јагнешко месо, месо од дивеч и туна во црвен сос.