Dubliner Rascal Stout 0,7l

1,590 ден

Ирското виски Dubliner соработуваше со некои од водечките ирски занаетчиски пивари за да ја создаде серијата Dubliner Beer Cask Series. Првото издание е во Rascals Craft Brewing Company, со тригодишно мешано виски од Даблинер, завршено во витки буриња за кафе. За ирскиот пазар беа пуштени само 600 шишиња.

Силните буриња испорачуваат ароми на кратки колачи од јагоди и богати чајни бисквити со кралска глазура, проследени со сушено манго и плодност од зрела кајсија.