Dunjavaca 0,7l

ден

Дуњавача е традиционален балкански алкохолен напиток направен од дуњи. Обично има златно-жолта боја и сладок вкус со арома на дуња. Достапна во бутилки од 0,7 литри, дуњавачата е популарна во регионот и се користи за специјални прилики или како дегустација по јадење. Овој напиток се консумира ладен и обично се служи како добредојде напиток или како дел од традиционалните обичаи.