Vino Riesting 0,75

220 ден

Ова вино се одликува со најпрепознатлива арома типична за сортата Ризлинг, со карактеристична „зелена нота„. Виното се разликува по препознатливиот, одличен мирис – свеж, овошен и помешан со цветни мириси, со субтилна киселост карактеристична во завршетокот. Вкусот е свеж, со присуство на праски и кајсии. Најсоодветно е кога е сервирано оладено на температура од 8-10°C, со лесни јадења и морска храна.